sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Walking in the air


Jo kolmas adventtisunnuntai.Kolmas kynttilä syttyy joulukuiseen pimeyteen.


Kynttilälyhty on kerännyt komean lumihatun päällensä



Tämä jengi hyppää meillä ensimmäisenä esiin ja aloittaa lähtölaskennan jouluun






Pikkuiset hyväntuuliset lumiukot,jotka olen ostanut vuosia sitten,kun lapset olivat pieniä



Ja pikku tontut,jotka myös olen lapsilleni ostanut "kauan kauan sitten" :)



Puutarhablogin puolella kerkesinkin jo valitella vaivojani ja jouluvalmistelujen lykkääntymistä.No,tämmöiset piparitalkoot kuitenkin flunssasta huolimatta pistin pystyyn eli pikkulinnuille tein  sulatetusta kookosrasvasta ja pähkinärouheesta piparimuoteilla energiakakkusia:)



Rupesin tuossa miettimään,että millaiset kolesteroliarvot mahtaa tipilinnuilla olla talven jälkeen,kun vetävät silkkaa laardia monta kuukautta;)

Hah,ne ovat niin hassun kesyjäkin,tulevat ihan viereen kurkkimaan,että mitäs se pähkinänainen nyt meille tuo!

Paistoin mä viikolla yhden pellillisen torttujakin ja tein lakka-juustokakun ja porkkanalaatikkoa tyttäreni Lontoosta paluun kunniaksi...



Tuo otsikon Walking in the air oli tietysti aasinsilta noihin pieniin lumiukkoihin,onhan se klassisen jouluaattoaamun piirretyn eli Lumiukon (The Snowman) tunnari. Se on yksi osa meidän aattoperinteitä.Tarina,joka tempaa yhä uudelleen mukaansa aikuisenkin.

Aattoaamu alkaa meillä riisipuuron ja sekahedelmäkiisselin keitolla.Monesti olen päässyt yövuorosta vapaalle aattoaamuna ja silmät ristissä laittanut puuron ja kiisselin tulelle...joistain perinteistä ei vain tingitä.
Sitten tuleekin Lumiukko ja joulurauhan julistus,aattokirkko ja Enkeli taivaan, kynttilöiden vienti haudoille,jouluateria,sauna,lahjat...Yhdessä tekeminen,meneminen ja lopulta rauhoittuminen joulun viettoon rakkaiden kanssa.

Tässä parhaillaankin kuuntelen Jouluradiota netin kautta ja keittiössä taitaa radio soitella samaa biisiä...tämä on muuten sattumoisin joululaulu,jota inhoan suuresti.Eli  O tannenbaum,oi kuusipuu...jotenkin vain niin mahtipontisen ärsyttävän pönäkkä laulu.Toivottavasti nyt en loukannut kenenkään tunteita,se vaarahan aina on,kun jotain negatiivista kirjoittaa.
Monia uusia kivoja jouluisia lauluja on jo löytynyt vanhojen rakkaiden rinnalle.Ja tuoreita päivitettyjä versioita niistä vanhoista rakkaista.Esim Jaakko Löytyn versioima Joulupuu on rakennettu on saanut suorastaan siivet selkäänsä ja svengaa kuin hirvi:)


Jouluruusun herkän kauneuden myötä haluan toivottaa kaikille kanssabloggaajille ja muuten vain lukijoille rauhaisia hetkiä jouluvalmistelujen keskelle.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja tunnelmaa! Todella kaunis tuo valkoinen lyhty, juuri katselin muutamassa kaupassa jättilyhtyjä, mutten vielä raaskinnut ostaa. Samoin kaunis tuo olohuonekuva ja turkoosit kynttilät tuovat hienon säväyksen!Todella kauniisti olet pikkulintuja muistanut noilla energiakakuilla :) Minä olen ripustellut talipalloja puihin ja meillä kun on pihapiirissä vakiharakat, niin pallot häviävät alta aikayksikön. Täytyykin hankkia sellaiset syöttöautomaatit, että pikkulinnuillekin jää jotain :) Osuvasti kirjoitit jouluaatosta, juuri noin se menee ja Lumiukko on ihan must, jo kauniin musiikinkin takia! :)
    Mukavaa joulunalusaikaa toivottelen!

    VastaaPoista
  2. Hilda,kiitos,kiva kun tykkäät:).Meillä myös pyörii harakoita ja närhiperhe pihapiirissä ja ne kyllä nappaavat hyvin äkkiä talipallon pois verkosta ja vievät mennessään,siksi pitää kehitellä vaihtoehtoja ruokintaan.Toki ne nuokin kakkuset helposti rohmuavat halutessaan.Mukavaa joulunalusaikaa sinullekin:)

    VastaaPoista