torstai 4. marraskuuta 2010

Paint it white!


Oli siis tämmöinen ihan perusmäntylipasto,antiikkipetsattu,makkarin nurkassa. Noin kymmenen vuotta sitten kun sen hankin - ja monta muuta antiikkipetsattua huonekalua - ne miellyttivät mun silmää todella. Pari vuotta sitten tehtiin makkarissa pintaremonttia, tapetoin päätyseinän aikas näyttävällä ruskean ja kuparinsävyisellä ruusutapetilla ja muut seinät maalattiin maitokahvinruskeiksi.Joten...antiikkipetsattu lipasto on siitä asti käynyt ikävästi mun silmään,kun se ei sovi ollenkaan seinien väriin...


...mutta vasta nyt pitkän suunnittelun jälkeen sain tartuttua toimeen:)


Ensin kuitenkin lämmittelin testaamalla puukehyksiseen peiliin.Siitä tuli hyvä ja seuraavaksi käsittelyyn pääsi puinen leipälaatikko...Puhtia ja naisenergiaa taloon ja maalaustyöhön loi Lady Gaga ja Dance in the dark toistolla melko kovaa soitettuna:). Lienee tarpeetonta mainita,että olin yksin kotona...

Tähän maaliin sain vinkin jostain lehdestä. Liberonin Bloom-kookosmaali,jota myy ainakin Bauhaus. Kuulostaa hyvältä vai mitä: " Luonnonmukaisena sideaineena maitopohjainen kaseiini,joka luo erittäin syvän ja pehmeän mattaefektin.Aistikas maali,jossa hienoinen kookoksen tuoksu." Lehtijutun mukaan patinoituu kauniisti vanhetessaan,se jää nyt sitten nähtäväksi:)Olisin voinut jättää tämän jo tällaiseksi,yhden sivelykerran jälkeen,ihanan kuultava ja silti niin valkoinen pinta.

Siinä on lopputulos,niin valkoinen:).Vetimet ovat samat vanhat,kun en onnistunut löytämään tähän hätään sopivia uusia.Ruusuvaasi kyytiin ja menoksi!

Tässä kuvassa näkyy nyt hieman tuota päätyseinän tapettia,eli tuommosella metallihohdepinnalla isoja kohomattapintaisia ruusuja.Ei mätsännyt mäntylipaston kanssa,ei:)


Että tämmöistä valkaisuprojektia meilläpäin nyt ilmassa.Leijonamies kävi eilen töihin mennessään hakemassa mulle pari purkkia lisää Bloom-maalia,joten jatkoa seuraa...

Melkein jo lasken öitä joulukuun ekaan.En ollenkaan sen takia,että pääsisin avaamaan joulukalenterin ekan luukun,ei vaan siksi,että iki-ihana Jouluradio alkaa soimaan:). Mä oon niiiiin koukussa siihen.Sen saavat tuntea nahoissaan työkaveritkin,kun livautan keskusradion aina jouluradion kanavalle;)
2009 adventtikynttilät
Tässä vielä marraskuun vinkki numero yksi: omenathan on niin nättejä ja ne olisi mukava laittaa esille,mutta...jos samaan aikaan lähistöllä on leikkokukkia tai muita kukkivia kasveja,omenoista haihtuva etyleeni pilaannuttaa kukat ennen aikojaan. Tässäpä oiva apu: Kauniin lasikuvun alla omenat voivat muhia etyleenissään kaikessa rauhassa ja kukat säilyttävät loistonsa.

Kaunista marraskuuta kaikille kanssabloggaajille.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vierailustasi blogissani! Ihanat blogit sinulla, kirjaudunkin molempiin samantien lukijaksi :) Pionihullu olen minäkin ja Leijonamiehen vaimo ;)Mukavaa alkavaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 2. Hilda,kiitos sinulle käynnistä ja tervetuloa lukijaksi kumpaankin blogiin.Hih,oletkin tän talviblogin ihka eka lukija:).

  VastaaPoista
 3. Hieno muodonmuutos lipastolla, pitää laittaa korvan taakse tuo kookosmaali. Itse olen käyttänyt vaan tylsän tavallista kalustemaalia, joskus sen kuivuminen on kestänyt viikkojakin... jostain syystä.
  Ja upean talvinen otsikkokuva. Voi kun pian tulis jo lunta. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania talvikuvia ja kivat adventtikynttilät. :)

  VastaaPoista